"План Б" за мрежовия печат в TouchSale
- alex
- Site Admin
- Регистриран: 02-11-2004 14:26
- Име: Александър Димитров
- Контакти:
"План Б" за мрежовия печат в TouchSale
До сега варянта за печат на мрежови поръчки, сметки, междинни сметки, отчети и други на кухненски принтери през TouchSale, всички го знаете.
Тук ще опиша друг варянт, при който прежовия печат се управлява от Windows, който вероятно се справя много по добре с тази задача...
Тук ще опиша друг варянт, при който прежовия печат се управлява от Windows, който вероятно се справя много по добре с тази задача...
- alex
- Site Admin
- Регистриран: 02-11-2004 14:26
- Име: Александър Димитров
- Контакти:
"План Б"
В този варянт принтера трябва да има драйвер за Windows и да бъде инсталиран на първия терминал като локален принтер, а на втория терминал като прежов принтер, пак през Windows. И от двата компютъра "Print Test Page" през настройките на принтера трябва да печат нормалната тест страница на Windows.
В TouchSale се правят нови два принтера за едната и за другата станция, като локални.
За първия Термонал А за печатите се избира Принтер А а за втория Терминал Б за печатите се избира Принтер Б. Настройките на принтера си остават такива както преди, но порта вече става PRN
Така TouchSale печата според него на локални принтери, а Windows прехвърля печата по прежата. Първоначалния Принтер от стария вариант не би трябвало да се полза и следва да се изтрие.
В TouchSale се правят нови два принтера за едната и за другата станция, като локални.
За първия Термонал А за печатите се избира Принтер А а за втория Терминал Б за печатите се избира Принтер Б. Настройките на принтера си остават такива както преди, но порта вече става PRN
Така TouchSale печата според него на локални принтери, а Windows прехвърля печата по прежата. Първоначалния Принтер от стария вариант не би трябвало да се полза и следва да се изтрие.
Re: "План Б" за мрежовия печат в TouchSale
Две мисли по въпроса :
1 Новия вариант би трябвало да работи без значение какъв драйвер е инсталиран (при RS/LPT) за принтер.
2 Брал съм ядове с Win Printer Spooler и споделени принтери под товар (повечко клиенти) - Ако 'стария' начин работи нормално, аз не бих го сменил.
ПС Имам успешно работещ Epson по USB от първата пусната версия и съм доволен. Преди това ми отрови живота с виртуалния RS.
1 Новия вариант би трябвало да работи без значение какъв драйвер е инсталиран (при RS/LPT) за принтер.
2 Брал съм ядове с Win Printer Spooler и споделени принтери под товар (повечко клиенти) - Ако 'стария' начин работи нормално, аз не бих го сменил.
ПС Имам успешно работещ Epson по USB от първата пусната версия и съм доволен. Преди това ми отрови живота с виртуалния RS.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Лично на мен План Б ми се вижда доста по прецакан от План А. Ако мрежовия принтер е един може и да работи, но ако на една работна станция са вързани касов апарат и два или повече принтера - това означава, че за всеки принтер трябва да се инсталира драйвер и да се шерне мрежово и да се добави на останалите работни станции като network printer, и като започнат да маркират от 3 или повече работни станции едновременно съм 99% сигурен, че windows spooler ще забие и ще трябва да се рестартират компютрите за да се оправи или бележките ще излизат със значителен delay. Не съм чак такъв авантюрист да го пробвам това в заведение с 300 места които почти постоянно са заети. Проблема на план А е, че понякога поръчките или фискалните бонове излизат по - повече от един път, по - добре като ми се обадят да се направя на ударен от колкото да го пробвам това.
Ако реално имаш проблеми - определено си струва пробата. Може би с "print directly to printer" (бележките са малки и нямаш нужда от буферирането) настройка там.
Другата красота е, че принтера не е нужно да е share-нат от Win (в тоя ред на мисли - не е нужно да е компютър даже).
Другата красота е, че принтера не е нужно да е share-нат от Win (в тоя ред на мисли - не е нужно да е компютър даже).
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Имам един проблем с новият вариант. Налага се заради Тремол и по-специално модел ЕП5860, в който са решили да махнат кома и да го пуснат само с драйвер за windows (вероятно заради ниската цена). Та проблема е че когато се пуска отчет се визуализира само една малка част от него (колкото е размера на хартията на принтерчето, когато се избере "изход" и "печат на отчета" на самият принтер излиза отлично, но визуализирането в главният прозорец ми е проблем.
Дали има вариант да го коригирам или пак само на мене стават тея работи.
Дали има вариант да го коригирам или пак само на мене стават тея работи.
Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация
Това не е от новия вариант "От ранна детска възраст" за нормална работа на Aton/Touchsale/други-работи трябва да имаш инсталиран поне 1 А4 принтер и да е по подразбиране.
Може да не е реален принтер (XPS/PDF), може да е реален и да го няма там (аз ползвам HP LJ 5L), но трябва да го има - всички разглеждания реално са PrintPreview на нещо и си взимат информация от него (в частност - размер на лист)
Може да не е реален принтер (XPS/PDF), може да е реален и да го няма там (аз ползвам HP LJ 5L), но трябва да го има - всички разглеждания реално са PrintPreview на нещо и си взимат информация от него (в частност - размер на лист)
Разбрах го по-рано днес от Алехандро, не предполагах че се налага да добавям и виртуален принтер( примерно).
Сега си бачка супер
Сега си бачка супер
Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация